Nooan Arkki Löydetty

Araratin vuoristosta vuonna 1948

Toukokuun puolivälissä vuonna 1948 jolloin Israelin valtio perustettiin, tapahtui Turkissa Araratin vuoristossa maanjäristys. Maanjäristys paljasti suuren laivan muotoisen kohteen. Tapahtumaa oli silminnäkijänä todistamassa lammaslaumaansa paimentanut paimen. Häntä siis voimme pitää Nooan Arkin löytäjänä. Tapahtumasta kerrottiin turkkilaisessa sanomalehdessä jossa reportteri Edvin Greenwald 13.11.1948 kirjoitti Reshit-nimisen lammaspaimenen eli Ali Oglu Resit Sarihan'in nähneen Araratin vuoriston Mahser-vuorella suuren laivan hylyn.

Seuraavan kerran Nooan Arkki sai julkisuutta sanomalehdissä eri puolilla maailmaa vuonna 1959 kun Turkin ilmavoimien lentäjä Sevket Kurtis otti siitä ilmavalokuvan tavanomaisella kartoituslennollaan. Ilmavalokuvien tavanmukaisessa stereoskooppisessa käsittelyssä näkyi maastosta selvästi kohoava "suuri, laivan muotoinen kohde". Löytö herätti suurta huomiota ja kuvia tutkinut turkkilainen kapteeni Ilhan Durupinar ilmoitti löydöstä heti esimiehelleen. "Suuren, laivan muotoisen kohteen" löytöraportista tuli uutinen lehtiin eri puolilla maailmaa.

David Fasold kuuli lammaspaimen Reshitistä Nooan Arkin itäpuolella olevassa Kargaconmazin kylässä ja löysi 60-vuotiaan, jo eläkepäiviään viettävän Reshitin vuonna 1986 Nooan Arkin löytöpaikan lähellä olevasta Dogubeyazitin kaupungista. Hän haastatteli Reshitiä tunnin ajan. Reshit, joka oli Nooan Arkin esilletulon aikaan ollut 22-vuotias, muisti tuon päivän tapahtumat hyvin. Hän vahvisti niiden tapahtuma-ajaksi toukokuun puolivälin vuonna 1948 ja kertoi, että järistyksen tapahtuessa hän oli ollut lähellä paimentamassa lampaitaan. Järistys oli ollut Reshitin mukaan "aika erikoinen, aika voimakas ja kesti aika pitkään" ja se toi näkyviin "ihmeellisen" näkymän, suuren laivan muotoisen kohteen. Vuonna 1978 samalla paikalla tapahtui toinen maanjäristys joka hiukan hajotti maasta 4-6 metrin korkeuteen ulottuvaa Nooan Arkkia.

Amerikkalaiset tutkija Ron Wyatt kiinnostui tästä Nooan Arkin löytöpaikkana tunnetuksi tulleen kohteen lähemmästä tutkimisesta ja lähti vuonna 1977 kahden poikansa kanssa omin päin Nooan Arkin löytöpaikalle. Pari vuotta myöhemmin hän teki sinne uuden matkan.

Wyatt käytti metallinilmaisinta ja osoitti että Nooan Arkin rakenteen rautaiset liitososat näkyvät maaperässä kaarevina signaalijonoina. Hän oli myös löytänyt paikalta Nooan Arkin suuria kivisiä ajoankkureita.

Fasold ja Wyatt alkoivat vuonna 1985 yhdessä paneutua Nooan Arkin tutkimuksen aiheuttamiin ongelmiin. He olivat saaneet Turkin hallitukselta luvan tutkia Nooan Arkkia vain pintaa rikkomattomin menetelmin. Siksi Nooan Arkin ja varsinkin sen sisärakenteen tutkimuksessa merkittävää osaa esitti Fasoldin siihen tuoma tavallista metallinilmaisinta kehittyneempi laite eli NR-tutka, jonka avulla pystyttiin pintaa rikkomatta aikaisempaa tarkemmin kartoittamaan Nooan Arkin sisärakennetta, paikantamaan sen väliseinät ja toteamaan sen jakaantuminen yhdeksään erilliseen osastoon. He saivat osoitetuksi että paikalta tehty löytö erittäin tödennäköisesti on aito ja alkuperäinen Nooan Arkki.

NOOAN ARKIN MITAT
ARKKIA KATSOMASSA

Lähde: Seppo Tuominen, Nooan Arkki, Mullistava laivalöytö Araratin vuoristosta

Etusivu
Täytekakku
Miksi pahaa
Kaikkivoipa
Tapahtui Toukokuussa
Minä itkin
Elämän tarkoitus
Elämä Jeesukselle
Armo
Ivan Panin
Jumalallinen
Ilmiöitä
Sukuluettelo
Syntymä
Sinetti
Kätketyt Sanat
Vedenpaisumus
Nooan Arkki
Arkin mitat
Arkkia katsomassa
Suuri Kala