Täytekakku Ja Rakkaus

Mitä yhteistä on täytekakulla ja rakkaudella?

Kakku kuorrutetaan kermavaahdolla ja koristellaan karkein tai marmeladin palasin tai hedelmän paloilla, vain mielikuvitus on rajana. Ja jos pidät suklaakakusta voit valita kakkusi erilaisin suklaakuorrutuksin.

Kakku joka on kuorrutuksen alla tehdään maukkaista kakkupohjista jotka ladotaan päällekkäin ja väliin laitetaan herkullista hilloa tai hedelmän paloja. Kunnia-asia on keksiä jotain uutta joka saa syöjän kysymään: "Hei, mitä tämä raikkaan herkullinen on täällä välissä?".

Rakkaus on kuin täytekakku. Täytekakussa on kaksi osaa, kakku ja koristelu. Myös rakkaus voidaan jakaa kahteen osaan, asennerakkauteen ja tunnerakkauteen eli ihastumiseen.

täytekakku

Asennerakkautta on se että sinulla on myönteinen asenne häneen jota rakastat. Aluksi tämä asenne on jopa niin myönteinen että et näe rakkautesi kohteessa mitään moitittavaa. Vioilleen olet sokea. Kypsyessään asennerakkaus myöntää rakkautensa kohteen viat, mutta jos myönteinen asenne eli rakkaus, säilyy suhtaudut kumppanisi puutteisiin suopean sallivasti. Onhan meissä jokaisessa omat vikamme, ei ole virheetöntä ihmistä.

Tunnerakkaus eli ihastuminen on meille kaikille tuttu asia. Rakastunut kulkee kuin unissaan, pää pilvissä. Kaikki on niin ihanaa, varsinkin kaikki mikä liittyy rakkauden kohteeseen. Ajatukset pyörivät tämän maailman ihanimman ihmisen ympärillä.

Siis mitä rakkaus on? Se on myönteinen asenne. Kaikki nuo tunteet eivät ole rakkaus. Tunnerakkaus eli ihastuminen on kuin koristelu täytekakun pinnalla. Se ei ole itse kakku. "Kakku", eli asennerakkaus, on kermavaahdon ja koristelun alla. Tunnerakkaus eli ihastuminen on "koristelu" kakun pinnalla.

Rakkautta on itse asiassa kolmea eri lajia

Agape

Sinulla on myönteinen asenne häneen. Eräs mies näki auton törmäävän puuhun ja syttyvän tuleen. Hän sieppasi autotallistaan sammuttimen ja juoksi paikalle ja sai palon sammutettua. Työhaalareittensa taskussa hänellä oli puukko jolla hän katkaisi toisen autossa olleen miehen turvavyön ja veti hänet ulos autosta ja myös hänen toverinsa. Hän ei tuntenut heitä ennestään eikä saanut hyötyä tai etua tästä teostaan. Hänellä oli myönteinen, välittävä, epäitsekäs asenne lähimmäiseen. Hän rakasti agape-rakkaudella

Filio

Sinä ja hän olette ystäviä, olette tovereita toisillenne, viihdytte yhdessä. Tällainen ystävyys syntyy helposti vaikkapa jalkapallojoukkueen pelaajien välille, työtoverien välille tai sodassa rinta rinnan tastelevien miesten välille.

Eros

Sinua miellyttää kosketella häntä. Ihastuminen yhdistettynä haluun koskettaa on se mitä yleisimmin pidetään rakkautena. Tietenkin asiaan liittyy myös yhdessä viihtyminen, ystävyys eli filio-rakkaus.

Etusivu
Täytekakku
Miksi pahaa
Kaikkivoipa
Tapahtui Toukokuussa
Minä itkin
Elämän tarkoitus
Elämä Jeesukselle
Armo
Ivan Panin
Jumalallinen
Ilmiöitä
Sukuluettelo
Syntymä
Sinetti
Kätketyt Sanat
Vedenpaisumus
Nooan Arkki
Arkin mitat
Arkkia katsomassa
Suuri Kala