Vedenpaisumus vai Jääkausi?

Eellinen osa: Ensimmäinen suuri kysymys !

3. Teoria ja löydöt ristiriidassa

Olettamus, että maan ilmasto olisi jäähtynyt vähitellen kunnes jäätä olisi alkanut muodostua, ei pidä yhtä niiden löytöjen kanssa, joista "The Saturday Evening Post" kirjoittaa 16.1.1960 numerossaan: "Noin seitsemäsosa maapallon koko maa-alasta, joka laajana kaistaleena levittäytyy Pohjoisen Jäämeren ympärille, on pysyvästi jäässä... huomattavaa osaa siita peittää kerrostuma, jonka paksuus vaihtelee metristä yli 300 metriin. Kerrostuman aineksia sanomme mudaksi. Se on muodostunut erilaisista aineksista, jotka jäätynyt vesi on sitonut yhteen, niin että siitä on tullut kuin kalliota, jota se kaikin tavoin muistuttaa... tavallisemmin se enimmäkseen koostuu hiedasta tai karkeasta lietteestä, mutta mukana on myos melkoisesti maata ja hiedansekaista savea sekä usein myos röykkiöittäin luita ja kokonaisia eläimiäkin erilaisissa säilymis- ja mätänemisasteessa ... Tästä sekasotkusta on sulatettu niin paljon eläimiä, että niistä muodostuisi monisivuinen luettelo ...

Suurimpana arvoituksena on kuitenkin milloin, miten ja miksi kaikki nämä luontokappaieet, joiden lukumäärä on kerrassaan suunnaton, saivat surmansa, murskaantuivat ja jäätyivät tähän pöyristyttävään kaaokseen ... Näitä eläinten jäännoksiä ei ollut suistoissa, soissa tai joissa, vaan niitä oli hajallaan kaikkialla maassa ... Mutta kaikkein pahinta on vihdoin se että monet näistä eläimistä olivat aivan tuoreita, kokonaisia, vahingoittumattomia ja yhä joko seisomasssa tai ainakin pystyasennossa polvillaan ... Tässä on todella häkellyttävä kuva ottaen huomioon entisen ajattelutapamme. Valtavat laumat jättiläismäisiä hyväkuntoisia eläimiä, joita ei oltu varustettu erikoisempaan kylmyyteen, syömässä kaikessa rauhassa aurinkoisilla laitumilla niin lämpimällä säällä, ettemme luultavasti olisi tarvinneet edes tskkia. Yhtäkkiä ne kaikki saivat surmansa ilman mitään näkyvää merkkiä, ennenkuin ne ehtivät edes nielaista viimeistä suupalaa, ja ne jäätyivät niin nopeasti, että niiden ruumiitten jokainen solu on taydellisesti sailynyt."

Tämän mukaan joku suuri katastrofi olisi jäädyttänyt ja peittänyt mutaan nämä valtavat eläinlaumat joskus menneisyydessä. Tämä on sitäpaitsi tapahtunut äkisti.

4. Toinen suuri kysymys

Jääkausi-teorialle tulee vastattavaksi toinen vaikea kysymys: Mistä tulivat ne suunnattomat vesimäärät, jotka muodostivat maata kattaneet satoja metrejä paksut jäämassat? Edellä kerrotun lehtilainauksen perusteella katastrofi ei ole voinut tapahtua hitaasti jäätyneiden eläinruhojen mukaan, joita on löydetty kaikkialta maailmasta. Ei myöskään se ajatus, että jäätiköt olisivat muodostuneet nopeasti valtamerten vesistä, voi pitää paikkaansa, sillä tällöin olisi pitänyt olla erittäin lämmin ilmanala, jotta vedet olisivat voineet haihtua suurissa määrin lumen tuottamiseksi. Nopea haihtuminen olisi edellyttänyt valtamerien vesien kiehumista ja samaan aikaan vallinneen niin kylmän ilmanalan, että lumi olisi voinut muodostua haihtuvista vesihöyryistä. Kuitenkaan tämäkään prosessi ei olisi tapahtunut kyllin nopeasti niiden tapahtumien kuvan mukaan, joista edellä kerrottiin.

Seuraava osa: Kävelevien jäämassojen ongelma.

Tämä Uolevi Ahon kirjoitus on aiemmin julkaistu eräässä kaupunkilehdessä syksyllä 1987.

Etusivu
Täytekakku
Miksi pahaa
Kaikkivoipa
Tapahtui Toukokuussa
Minä itkin
Elämän tarkoitus
Elämä Jeesukselle
Armo
Ivan Panin
Jumalallinen
Ilmiöitä
Sukuluettelo
Syntymä
Sinetti
Kätketyt Sanat
Vedenpaisumus
Nooan Arkki
Arkin mitat
Arkkia katsomassa
Suuri Kala