Vedenpaisumus vai Jääkausi

Eellinen osa: Kävelevien jäämassojen ongelma.

6. Liian kallista valaanpaistia

Vuonna 1926 sai eräs Siperiassa työskennellyt venäläinen terveystarkastaja kuulla kantelun, jonka mukaan eräs Ljuba Lattik-niminen majatalonpitäjä burjaattien tasavallassa oli myynyt matkustaville asiakkailleen aivan kohtuuttomaan hintaan paistia, jota hän sanoi valaanpaistiksi. Tämä kantelu herätti tarkastajan mielenkiinnon, ja hän päätti lähteä ottamaan selkoa mitä 'valaanpaisti' oikein merkitsi, koska sen hintakin oli vielä aivan kohtuuton. Matkustettuaan pitkän ja vaivalloisen matkan ko. majataloon, hän sai annoksen tilaamaansa 'valaanpaistia', mutta havaitsi sen heti olevan jotain muuta imettäväistä kuin valaan lihaa. Tarkastaja alkoi tutkia asiaa, joka vaikutti yhä salaperäisemmältä. Vihdoin hänet kuljetettiin apulaisensa kanssa erääseen hyvin syrjäiseen paikkaan, joka sijaitsi ikiroudan alueella eli tundralla. Ja mitä he löysivat? Ei suinkaan valasta, vaan vieläkin osaksi hautautuneen mutta erittäin hyvin säilyneen suuren mammutin, elefantin sukupuuttoon kuolleen esihistoriallisen muunnoksen . Tämä oli se "valas", jota majatalon vieraat olivat nauttineet!

Kirjassaan The Mammoth and the Flood kertoo sen tekija Howorth, etta Siperian jyrkänteillä on niin paljon mammuttien jäänteitä , että niiden luut työntyvät esiin rinteistä ja putoilevat niiltä alas. Hänen kuvauksensa mukaan on esimerkiksi eräällä Karhusaarten saarella sellainen määrä mammuttien luita, että "ne näyttävät muodostavan saaren pääaineen." Ymmärrämme että lausunto on tietenkin liioittelua. Erään tutkimusmatkailijan mukaan "Koko Aasian puoleisella Venäjällä Donista Tshuktshien niemimaan kärkeen saakka ei ole jokea eikä virtaa, erikoisesti tasangolla juoksevien joukossa, joiden penkereeltä tai uomasta ei olisi loydetty elefanttien tai muitten ilmastolle vieraiden eläinten luita ." Monet paikalliset asukkaat tienasivat vuosikymmeniä sitten sievoiset summat keräilemällä näitä fossiileja, joita usein tavattiin kerääntyneinä kasoihin kuin ajopuut.

Samoin kuin vuonna 1926 tuo mainittu terveystarkastaja löysi ikiroutaan hautautuneen mammutin syväjäätyneenä, niin on tällä tavoin pohjoisilla seuduilla hautautuneita mammutteja kaivettu esiin joukottain. Ne ovat olleet täysin viottumattomia. Niiden pitkä karva on säilyttänyt luonnollisen värinsä, niiden punainen liha on kelvannut maukkaaksi ateriaksi koirille ja susille. Niiden silmät ovat olleet eloisan kiiltävät. Niiden olemus ja asento ovat osoittaneet merkkejä kauhusta ja kamppailusta ennen kuolemaa. Niitä on toisinaan löydetty seisoma-asennosta, ja varsin usein niiden vatsasta on tavattu vielä sulamatonta ruokaa, jota on myös löydetty niiden hampaista pureksimattomana. Nämä seikat, joista mammutit ovat kertoneet, kun niitä on löydetty, ei mitenkään sovi siihen selitykseen, jonka jotkut ovat antaneet, nimittäin että mammutit olisivat kohdannaat hitaan sukupuuttoon kuolemisen joko nälän tai tautien johdosta. Nämä eläimet olivat syömässa kaikessa rauhassa sillon, kun ne tapasivat kohtalonsa. Sitäpaitsi nälkäänäkevä ja tautiin kuoleva elollinen ei kuole seisaalleen. Toiset eläimet eivät myöskään ole voineet aiheuttaa niiden kuolemaa, koska ne on tavattu kokonaisina ja niiden luut ovat olleet jyrsimättömiä. Mutta tuho ei ole kohdannut ainostaan mammutteja. Trooppiset virtahevot, sarvikuonot ja hyenat sekä pohjoisemmassa elävät karhut, porot, myrskihärät, ahmat, tunturipöllöt, riekot jne. kuolivat kaikki samassa äkillisessä mullistuksessa. Edelleen noilta pohjoisilta seuduilta on löydetty sellaisten eläinten fossiileja, joita ei nykyään tunneta, kuten sarvikuonon kaltaiset titanotheriumit, hevosta muistuttavat hyracodonit, lehmiä ja antilooppeja muistuttavat tasavarpaiset kavioeläimet, jättiläissiat, suuret koirat, sudet ja sapelihammastiikerit, erilaiset kamelit sekä vedessä elävien monet eri muodot, joista mainittakoon 23 metriä pitkä valaan tapainen zeuglodon.

Kun esimerkiksi Alaskasta on löytynyt paljon sellaisia maahalkeamia ja luolia, joista on tavattu runsaasti erilajisten eläinten luita, niin jotkut ovat arvelleet, että eläimet ovat hakeutuneet samoihin paikkoihin kuolemaan tai että ne ovat vain pudonneet näihin rotkoihin. Tämä ajatus ei kuitenkaan voi mitenkään pitää paikkaansa, sillä hyvin monet eläinlajit eivät käyttäydy näin. Samoista halkemista ja luolista on löydetty erittäin monien lajien edustajia aina kotihiirestä mastodontteihin asti. Tämän lisäksi monissa paikoin luut ovat olleet aivan sikin sokin vailla mitään rauhallisesti kuolleen eläimen luitten järjestystä. Mennäksemme vielä mammutteihin, niin tutkijat arvioivat niitä tuhoutuneen noin 5 000 000 yksilöä, joiden tuhoutumistapa viittaa äkilliseen joskin siinä mielessä erilaiseen tapahtumaan, että toisella pallonpuoliskolla niiden luut ovat ikäänkuin sekoitettu sikin sokin kun taas toisella pallonpuoliskolla eläimet ovat säilyneet koossa, vieläpä seisoma-asennossa ja lihansakin puolesta niin hyvin säilyneinä,että sitä on voitu kayttää "valaanpaistinakin". East Liverpool Review-lehden 26.7.1968 numeron pääkirjoituksessa kerrottiin geologisesta löydöstä Alaskassa, että "Tiedemiehet sanovat, että pohjoisella napaseudulla kuoli valtavia määriä mastodontteja ja muita eläimiä ilman näkyvää merkkiä väkivallasta. Jotkut niistä kuolivat ennen kuin ehtivat niellaista suuntäyden ruokaa. Ja ne jäätyivät niin nopeasti, että niiden ruumiin jokainen solu säilyi täydellisesti. Jotkut tiedemiehet uskovat, että Raamatussa kerrotun vedenpaisumuksen kaltainen tulva aiheutti nopeat kuolemantapaukset. He väittävät, että korkealla maan yläpuolella riippunut suuri kosteusmäärä synnytti 'kasvihuoneolosuhteet', mikä selittää napaseudulla eläneiden jäätyneiden eläinten mahalaukuista löytyneet ruohot. Kun vesivaippa syöksyi yhtäkkiä maahan, se synnytti teorian mukaan tulvan. Kun eristävä höyry oli poissa, napaseudut joutuivat äkillisesti 'syväjäädytykseen' ja miljoonat eläimet pakastuivat."

Seuraava osa: Olivatko eläimet tukehtuneet ?

Tämä Uolevi Ahon kirjoitus on aiemmin julkaistu eräässä kaupunkilehdessä syksyllä 1987 mammuttien fossiileja

Etusivu
Täytekakku
Miksi pahaa
Kaikkivoipa
Tapahtui Toukokuussa
Minä itkin
Elämän tarkoitus
Elämä Jeesukselle
Armo
Ivan Panin
Jumalallinen
Ilmiöitä
Sukuluettelo
Syntymä
Sinetti
Kätketyt Sanat
Vedenpaisumus
Nooan Arkki
Arkin mitat
Arkkia katsomassa
Suuri Kala